Rafael Nadal trekt van de US Open als hij verklaart coronavirus crisis is “out of control”.

Ontvang onze dagelijkse coronavirus e-mail nieuwsbrief met al het nieuws dat u nodig hebt om te weten dat het direct naar uw postvak in

Meld upWhen u zich abonneren zullen we gebruik maken van de informatie die u verstrekt om u van deze nieuwsbrieven. Soms zullen deze aanbevelingen bevatten voor andere gerelateerde nieuwsbrieven of diensten die wij aanbieden. OurPrivacy Noticeexplains meer over hoe wij uw gegevens gebruiken, en van uw rechten. U kunt zich op elk moment uitschrijven.Dank u voor subscribingWe meer newslettersShow meSee ourprivacy noticeInvalid e-Mail

Wereld nummer twee Rafael Nadal heeft aangekondigd dat hij niet zal deelnemen aan de US Open, die het gevolg is van start later deze maand.

Het toernooi wordt de eerste grote plaats hebben, aangezien het coronavirus pandemie getroffen, maar Nadal heeft besloten het risico te groot is.

Hij nam om Twitter op dinsdag avond aan te kondigen van zijn beslissing aan de fans, en sloeg de tennis kalender als “barbaars.”

Nadal zei: “Na vele gedachten ik heb besloten om niet te spelen dit jaar de US Open. De situatie is erg gecompliceerd wereldwijd, de COVID-19 gevallen toe, het lijkt erop dat we nog steeds geen controle over.

Rafael Nadal zal niet deelnemen aan de US Open
(Afbeelding: MICHAEL DODGE/EPA-EFE/REX)

Lees Meer
Gerelateerde Artikelen


  • Nick Kyrgios slaat Novak Djokovic in de open brief als Aussie bevestigt de US Open van herroeping

“We weten dat de verminderde tennis kalender is barbaars dit jaar na 4 maanden gestopt met niet spelen, ik begrijp het en dank voor de inspanningen die zij zetten in om het te laten gebeuren. We hebben zojuist gezien dat de aankondiging van Madrid niet gespeeld dit jaar.

“Al mijn respect voor de USTA, de US Open en organisatoren van het ATP voor het proberen om het evenement samen voor de spelers en de fans over de hele wereld via de TV.

“Dit is een beslissing waar ik nooit wilde nemen, maar ik heb besloten dat ik volg mijn hart in deze tijd en voor de tijd die ik liever niet reizen.”

Nadal sloeg de tennis agenda
(Afbeelding: SIPA VS/PA Beelden)

Het nieuws komt op dezelfde dag dat bekend werd de Madrid Open zou worden geannuleerd, met COVID gevallen in Spanje op de stijging weer en de angsten van een tweede piek van het virus groeit.

Nadal won vier US Open-titels in het verleden en op dit moment zit slechts één overwinning achter Roger Federer bij de mannen is de Grand Slam-titels op de lijst, met de Zwitsers op 20 en Nadal op 19.

Veröffentlicht am Kategorien Sport